Rólunk

BOGÁR ZSUZSA
tanácsadó szakpszichológus, családterapeuta
http://bogarzsuzsa.hu

1999-ben szereztem pszichológusi diplomát, majd később tanácsadó szakpszichológusi oklevelet az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen. Aze egyetemi tanulmányok után a Magyar Családterápiás Egyesületnél családterapeuta címre tettem szert.

Szakképzésem során krízislélektanra specializálódtam ezen belül is nagy hangsúlyt fektetve a családon belüli valamint a párkapcsolati krízisekre.

Magánrendelésemen az egyéni tanácsadás mellett párokkal, családokkal is foglalkozom. Kiemelt feladatomnak tekintem a hagyományostól eltérő, alternatív családmodellben élők (örökbefogadás, mozaikcsalád) pszichés támogatását.

A gyakorlati munka mellett megbízott előadóként az ELTE PPK Tanácsadó Szakpszichológus képzésben is oktatok.

VAJDA PÉTER
mediátor

A különböző szakterületeken eltöltött évek alatt pedagógusi, valamint pénzügyi végzettséggel a birtokomban, többször kerültem a munkám során olyan szituációkba, ahol közvetítőként álltam két szemben álló fél között. Ezekben a helyzetekben nagy szükség volt arra, hogy a két fél között valaki lefordítsa azt, amit valójában mondani szeretnének egymásnak, hogy közös álláspontra juthassanak, és hogy megoldják az adott problémás helyzetet.

Nagy hangsúlyt fektettem mindig is az empátia mellett a kommunikációra, és arra a tényre, hogy ne az igazságot keressük, hanem próbáljuk megérteni a másik szemszögét.

Korábban gazdasági folyamatoknál, projekteknél töltöttem be a „tolmács” szerepét, a mediátori végzettség megszerzése óta pedig párokkal, családokkal is folytatok mediációs munkát.